Позив организацијама цивилног друштва за учешће на тренингу ”Управљање пројектним циклусом (ПЦМ)”

Позив организацијама цивилног друштва за учешће на тренингу ”Управљање пројектним циклусом (ПЦМ)”


Позив организацијама цивилног друштва за учешће на тренингу
”Управљање пројектним циклусом (ПЦМ)”
који организирају УНДП ЛОД IV пројекат и Општина Котор Варош

Пројекат “Јачање локалне демократије/демокрације IV” (ЛО IV) у сарадњи са Општином Котор Варош објављује позив за организације цивилног друштва (ОЦД) са подручја општине за учествовање на дводневном тренингу: “Управљање пројектним циклусом (ПЦМ)”.

Тренинг се реализује као подршка процесу провођења Јавног позива за организације цивилног друштва/невладине организације за предају приједлога пројеката за финансирање, који су Општина Котор Варош и ЛОД IV пројекат објавили 20. фебруара 2015. године. Јавни позив ће бити отворен 4 седмице.

Циљ тренинга је пружити ОЦД-овима основна знања о управљању пројектним циклусом како би могле са квалитетно осмишљеним и написаним пројектним приједлозима аплицирати на горе наведени јавни позив али и на позиве других, домаћих и међународних донатора.

Тренинг ће се одржати 9. и 10. марта 2015. у згради Општине Котор Варош, сала скупштине општине, улица Цара Душана бб, са почетком у 10:00 сати.

Крајњи рок за пријаву на тренинг је 5. марта 2015. до 12 часова, на емаил адресу:maja.veljo@undp.org или на број факса 033 552 330 уз назнаку: За учешће на тренингу “Управљање пројектним циклусом – Тренинг Котор Варош”. ОЦД које буду одабране за учешће на тренигу ће бити контактиране до 6. марта 2015. године кад ће им се доставити и дневни ред тренинга.

Обзиром да је број учесника на тренингу ограничен, једна организација може пријавити само једну особу. У случају великог интереса, потврда пријава ће се вршити у складу са хроношким редослиједом пристизања пријава.

ЛОД IV финансира Европска унија из средстава Инструмента за претприступну помоћ (ИПА) у износу од 2 милиона еура, а спроводи Развојни програм Уједињених нација у Босни и Херцеговини (УНДП БиХ).