Познати учесници пливања за Часни крст

Познати учесници пливања за Часни крст


КОТОР ВАРОШ, 18. ЈАНУАРА – Након данашњих љекарских прегледа код доктора Слађана Каламанде познат је списак учесника богојављенског пливања за Часни крст.

19 одважних момака пливаће у сриједу пред великим бројем посјетилаца, а њихова имена су: Бојан Максимовић, Карађорђе Маринковић, Стефан Пејаковић, Синиша Ђекановић, Маринко Шкрбић, Крстан Каруповић, Владан Славнић, Ђорђе Црљеница, Ненад Радић, Сањин Кршић, Драган Каламанда, Никола Каламанда, Бобан Чолић, Сергеј Максимовић, Драженко Марић, Дејан Симић, Обрен Лукић, Никола Новић и Павле Поповић.

Најстарији међу учесницима су Бојан Максимовић и Дејан Симић, који истичу да хладноћа и ниска температура не могу утицати на њихову одлучност и унутрашњу радост да се на празник спусте у ријеку Врбању за Часним крстом.

Архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић, који ће спустити Богојављенски крст у ријеку Врбању са моста у насељу Котор, још једном је позвао вјернике и људе добре воље да узму учешће у свечаној литији и подрже храбре пливаче.

Богојављање је велики празник који подсјећа на вјеру, љубав и наду, дан који представља мотив сваком човјеку да започне нови дан и иде у нове побједе у животу“, рекао је Нарић.

Поред начелника општине Котор Варош, који је генерални покровитељ ове манифестације, организацију су још помогли Квимпекс д.о.о., „Жекс Турс“, Шумско газдинство „Врбања“, „МГ Систем“, „Бор петрол“, „Декол“, Ауто сервис „Мома“, пекара „Обеликс“, пекара „Цезар“, Кафе бар „Ролекс“, Кафе бар „Деус“, Кафе бар „Мјузик“, Месница „Жар“, Превоз Голуб, Кафе бар „Метакса“, Кафе бар „Пиколо“, Ресторан „Мила ми“, Кафе бар „Казино“, „Гео-Нарић“, „Агро-Јурић“, „Аура осигурање“, „Легном“ д.о.о., Фризерско козметички салон „Гламур“, цвјећара „Цвјетни кутак“, продавница бијеле технике „Зеус“, бутик „Бест“, КП „Бобас“, Полицијска станица Котор Варош, Дом здравља „Свети Пантелејмон“, Територијална ватрогасна јединица Котор Варош, Пословница Електрокрајине Котор Варош и појединачно дипломирани ликовни умјетник Горан Чупић, Горан Бубић – Сеп и колекционар сатова из Товладића Душан Станић.

IMG-8101ed74922f59534a209860bd07a203-V

Покровитељ шестог пливања за Часни крст у Котор Варошу је начелник општине Зденко Сакан.

Богојављење је велики православни празник и зато желимо да га обиљежимо достојанствено, а ова манифестација, која је постала традиционална, представља један од најљепших православних обичаја“, поручио је Сакан.

Учесник који буде први допливао до Часног крста добија златни дукат, дар Душка Лаловића, умјетничку слику Горана Чупића, заставе Српске и Војске Републике Српске, као и пригодне поклоне Српске православне цркве и Удружења за промоцију и значај спортске рекреације.

Биће награђени најстарији и најмлађи учесник, сви учесници ће добити мајицу као успомену на овај догађај, а обезбијеђен је и ручак за све пливаче.

За све посјетиоце је обезбијеђено кувано вино и пекарски производи.