Показна вјежба Которварошког Црвеног крста


КОТОР ВАРОШ, 13. СЕПТЕМБРА – У Котор Варошу је одржана акција обиљежавња Свјетског дана прве помоћи, коју су организовали волонтери општинске организације Црвеног крста. Овом приликом организована је показна вјежба на у реалистичкој ситуацији која захтијева брзу реакцију након саобраћајне несреће.
С обзиром да је млађа популација категорија која највише страда у саобраћајним удесима била је ово прилика да се они сами едукују и припреме за ситуације спашавања унесрећених, рекао је секретар Општинске организације Црвеног крста Котор Варош Борислав Брборовић.
Брборовић је нагласио да учењем и усвајањем вјештина прве помоћи свако се може припремити за ситуацију у којој својим знањем и примјеном наученог може спасити нечији живот.
У организацији ове активности подршку младим волонтерима пружили су ЈУ Дом здравља Котор Варош – служба Хитне медицинске помоћи и плицијска станица Котор Варош.
Капитен екипе Прве помоћи Ана Каламанда је истакла да овакве акције подижу свијест младих људи у спашавању живота и указју на важност основних знања у кризним ситуацијама.
У општинској организацији Црвеног крста Котор Варош су изразили задовољство да је након међуопштинског кампа младих у Товладићу повећан број чланова екипе Прве помоћи, који су своје знање демонстрирали у данашњој показној вјежби.