Покренута иницијатива за изградњу регионалног пута Масловаре – Очауш – Блатница – Зеница


КОТОР ВАРОШ, 15. МАЈА – У Очаушу код Теслића јуче је одржан састанак и потписана Изјава и протокол о заједничком дјеловању и сарадњи између општине Теслић, општине Котор Варош, Града Бања Луке и Града Зеница о могућностима модернизације путне комуникације од Масловара преко Очауша, Блатнице, Подјезера до Бистричака (Зеница).

Модернизацијом наведене трасе пута омогућило би се саобраћајно повезивање градова Бања Луке и Зенице путном комуникацијом Бањалука-Котор Варош-Масловаре-Очауш-Блатница-Подјезера-Бистричак-Зеница.

Sporazum 2

Реализација овог пројекта била би од неизмјерног економског значаја чиме би ово подручје постало транзитно као најкраћи пут између Бања Луке и Зенице.

Споразум су потписали начелник општине Теслић Милан Миличевић, савјетник градоначелника Зенице Муниб Хусеиновић, начелник Котор Вароша Зденко Сакан и Бојан Кресојевић, градски менаџер Бања Луке.

Изградња ове саобраћајнице скратила би пут између Бања Луке и Зенице на 131 километар. Један дио пута, тачније 8,5 километара, пролази територијом наше општине, а реализацијом овог пројекта значајно ће се побољшати услови мјештана овог краја. Такође један дио викенд насеља ће имати бољу инфратсруктурну повезаност, а повећаће се промет услуга, роба и људи између три регије“, истакао је начелник Сакан.

Sporazum 3

Потписници Изјаве и протокола су сагласни у оцјени да ће се повећати и интензитет привредне сарадње.