Положени вијенци на спомен-обиљежја


КОТОР ВАРОШ, 24. АПРИЛА – У оквиру обиљежавања 24. априла – Дана општине Котор Варош положени су вијенци на спомен-костурницу НОР-а и спомен – обиљежје погинулим борцима у одбрамбено – отаџбинском рату.

DSCN4748

Након одавања поште погинулим боцима НОР-а, предсједник општинске организације СУБНОР-а Јово Трњак је истакао да је 24. април, када је прије 71 године ослобођен Котор Варош, један од најзначајних датума у которварошкој историји.

Он је изразио наду да ће спомен-костурница у наредном периоду бити реконструисана и апеловао да државне институције помогну у рјешавању овог проблема.

Начелник општине Котор Варош Далибор Вучановић присуствовао је полагању вијенаца на спомен-костурницу палим борцима у Другом свјетском рату, а положио је вијенце и на спомен обиљежје борцима одбрамбено-отаџбинског рата.

“Наша је трајна обавеза да гајимо сјећање на погинуле борце и да водимо сталну бригу о њиховим породицама”, истакао је Вучановић.

Вијенце на спомен обиљежје палим борцима отаџбинског рата положиле су делегације општине Котор Варош и општинске борачке организације.

DSCN4743

DSCN4747

DSCN4746