Помоћ за поплављена домаћинства


КОТОР ВАРОШ, 23. СЕПТЕМБРА – Федерално министарство расељених особа и избјеглица помоћи ће реконструкцију и обнову стамбених јединица 10 повратника са подручја општине Котор Варош. Трипартитни споразум о донацији грађевинског материјала данас су потписали Емира Мешић испред федералног министарства, начелник општине Котор Варош Далибор Вучановић и повратници којима су оштећени стамбени објекти током мајских поплава.
У питању су домаћинства бошњачке и хрватске националности из насеља Доњи Врбањци, Ново Село и Вечићи, која су добила интервентни вид помоћи у вриједности до 5.000 марака.
Како нам је рекла Емира Мешић испред федералног министарства, Котор Варош је општина са којом је настављена успјешна сарадња из претходног периода. Поред ове локалне заједнице, помоћ је уручена и повратницима у Шамцу, Добоју, Вукосављу и Приједору, додала је Мешићева.
Начелник општине Котор Варош је истакао да су поплављена домаћинства захваљујући ваучерима Фонда солидарности и одређеним донацијама, као што је ова данашња у виду грађевинског материјала, у значајној мјери успјели санирати своје објекте.
Ружа Оршулић се испред повратничке популације захвалила федералном министарству расељених особа и избјеглица на урученој помоћи, која ће им, како каже, значајно помоћи у санацији штете.