Пословни грантови за 15 корисника


У општини Котор-Варош данас су потписани уговори са учесницима пројекта “Социо-економско оснаживање жртава мина и њихових породица пословном обуком и стварањем могућности за запошљавање”, који финансира ЕУ, а којим ће бити запослено 15 људи посредством пословних грантове Уније.
Ријеч је о корисницима који су прошли едукацију за израду малих бизнис планова, а већина њих је аплицирала са активностима за побољшања у пољопривредној производњи.

Пројекат реализује општина са њемачком невладином организацијом АСБ, а његова укупна вриједност је 93.000 КМ.

Ратни војни инвалиди Душан Савановић и Радован Шкорић кажу да ће им ова помоћ добро доћи, јер од плате тешко могу прехранити породице. Средства која добију од општине и њемачке невладине организације АСБ усмјериће у пољопривредну производњу.

Од 26 општина, колико их је обухваћено овим пројектом, Котор-Варош је своје активности реализовао у рекордном року, почевши од обезбјеђења дијела средстава до организације обуке за учеснике.

Начелник општине Котор-Варош Далибор Вучановић нагласио је да је циљ овог пројекта, који је општина финансирала са 16.200 КМ, да корисници живе од властитог рада и прихода.

То је наш велики успјех јер смо показали озбиљност, стручност и добре намјере. То и јесу наше основне водиље у пројектима са међународним и сличним организацијама и због тога смо задовољни. Стварамо себи добре претпоставке и отварамо врата за све што може бити од користи и добробити за наше грађане“, рекао је Вучановић.

Корисницима пројекта у наредних десет дана биће испоручен један дио опреме, док ће преостала средства на њихове адресе стићи до краја идућег мјесеца.