Потписани уговори за реализацију пет пројеката

Потписани уговори за реализацију пет пројеката


КОТОР ВАРОШ, 4. АВГУСТА – У присуству начелника општине Котор Варош Далибора Вучановића и представника УНДП-а данас су потписани микро-капитални уговори са организацијама цивилног друштва у оквиру пројекта Јачања локалне демократије.

DSCN3714

УНДП је одобрио Црвеном крсту Котор Варош 17.210 КМ за пројекат “Омладинска еколошка иницијатива”, Дому културе „Мирослав Миро Пејовић“ 19.720 КМ за пројекат „Љубав према глуми – љубав према људима“, а Мултимедијалном центру младих Котор Варош је за пројекат „Унапређење активације младих и њиховог ангажовања на подручју општине Котор Варош“ одобрено 19.980 КМ.

Дјечијем едукативном центру „Свјетлице“ Бања Лука је одобрен пројекат „Образовање и информисање једнако за све“ у износу од 19.977, 50 КМ, а финансијску подршку УНДП-а је добио и ансамбл „Жубор“ Котор Варош са пројектом „Очување традиционалне пјесме и игре“ у износу од 15.246 КМ.
Реализацијом овог пројекта ми дајемо подршку социјалној инклузији тако што ће наставници и стручно особље добити основне инструкције у раду са дјецом која имају потешкоће у развоју и на који начин је неопходно пружити подршку њиховим родитељима“, истакла је Валентина Ћук, предсједник УО „Свјетлице“.
Координатор за инвестиције и грантове у пројекту из УНДП-а Сања Бокун рекла је новинарима да је у општини Котор Варош кроз два јавна позива потписано укупно седам уговора у износу од 120.000 КМ.
„Данас су потписани уговори са пет организација цивилног друштва, чију ће реализацију надзирати мониторинг тимови састављени од чланова УНДП-а и локалне заједнице, а вјерујем да ће грађани бити срећни њиховом имплементацијом“, навела је Бокунова.
Начелник општине Котор Варош Далибор Вучановић нагласио је да је овај пројекат наставак успјешне сарадње УНДП-а, ЕУ и других међународних организација са општинском управом с циљем учешћа грађана у јачању локалне демократије.
Радује ме податак да су млади иницијатори ових пројеката, што ће значајно допринијети развоју цивилног друштва и општине Котор Варош“, рекао је Вучановић.
Пројекат ЛОД проводи УНДП, а финансира ЕУ из средстава ИПА у износу 2.000.000 евра, ради доприноса демократској стабилизацији, помирењу и даљем развоју БиХ подршком одабраним општинама у успостављању бољих односа између локалних власти и цивилног друштва.