Потписани уговори о додјели средстава невладиним и спортским организацијама


КОТОР ВАРОШ, 2. ЈУЛА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан потписао је данас уговоре са представницима невладиних и спортских организација којима је додијељен новац по Јавном позиву.

Овим уговором о финансирању пројеката у износу од 20.000 КМ дефинисана су права и обавезе даваоца и корисника средстава.

По 1.000 КМ добили су Спортско-риболовно друштво „Котор Варош“ за очување биодиверзитета у кориту ријеке Врбање, Центар за породицу „Кућа радости“ за подршку дјеци с потешкоћама у развоју и Црвени крст Котор Варош, који ће новац искористити за припреме њихове вишенамјенске теренске екипе за одговор на потенцијалне катастрофе.

Идентичан износ одобрен је и Удружењу грађана „Змајевац“ за Еко камп у Савићима, Планинарском друштву „Механизам“ за уређење планинарске стазе Котор Варош-Виленска врела, Удружењу младих „Херој“ за пројекат „Мали хероји“ и Удружењу жена „Срећа“ из Ободника за пројекат „Љето у Ободнику“.

DSCN8169

Културно-умјетничко друштво „Брио Рудар“ из Масловара искористиће 1.000 КМ за пројекат „Игром и пјесмом уљепшајмо Масловаре“, Еколошки покрет „Еко опстанак“ Котор Варош за постављање огласних табли, Удружење грађана „Плави чуперак“ за едукационе радионице у природи.

Дом културе „Мирослав Миро Пејовић“ ће и ове године организовати четврто издање Фестивала омладинских позоришта, а Удружење жена „Венера“ Котор Варош ће добијена средства употријебити за опремање просторија за рад удружења.

DSCN8170

По 1.000 КМ добили су и спортски клубови, а Кошаркашки клуб „Младост“ искористиће новац за навабку спортске опреме, Одбојкашки клуб „Котор Варош“ ће санирати терен за одбојку и набавити спортску опрему, а Клуб малог фудбала „Котор Варош“ ће организовати љетну школу футсала.

Џудо клуб „Младост“ утрошиће 1.000 КМ за уређење сале за џудисте, Карате клуб „Ипон“ за адаптацију просторија за тренинг, Стонотениски клуб „Котор Варош“ за организацију манифестације “Дани стоног тениса у Котор Варошу”, а Рукометни клуб „Котор Варош“ за набавку опреме и побољшање услова за тренинг.

DSCN8171

Удружењу за промоцију и значај спортске рекреације Котор Варош припао је идентичан износ за 2. Међународни фудбалски турнир пријатељства, који ће окупити шест ветеранских екипа из Словеније, Хрватске, Србије и Републике Српске.