Потписани уговори о финансирању седам пројеката


КОТОР ВАРОШ, 20. СЕПТЕМБРА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и представници организација цивилног друштва /ОЦД/ и спортских организација потписали су данас уговоре о реализацији седам пројектних приједлога за које је општина Котор Варош издвојила из буџета 12.057 КМ.

DSCN7058

Спортским клубовима је одобрено 5.082,30 КМ, док ће за организације цивилног друштва бити издвојено 6.975 КМ.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је истакао да је за ову намјену из буџетских средстава било предвиђено 20.000 КМ, али да се на Јавни позив пријавило само седам пројектних приједлога.

У року од 15 дана расписаћемо нови Јавни позив како би се и преостали дио средстава у износу од 7.942,70 КМ распоредио спортским клубовима и организацијама цивилног друштва“, нагласио је Сакан.

Одбојкашком клубу „Котор Варош“ је одобрено 1.510 КМ за набавку спортске опреме, Клубу малог фудбала „Котор Варош“ 2.000 КМ за пројекат „Покретање школе футсала“, док ће Стонотениски клуб „Котор Варош“ из буџетских средстава добити 1.572,30 КМ за одржавање Рекреативне лиге у стоном тенису.

Одбојкашком клубу је неопходна опрема како би побољшали услове за тренинг и такмичење великог броја дјевојака у једином женском спортском колективу на подручју општине“, истакао је тренер Одбојкашког клуба „Котор Варош“ Драган Зељковић.

Центру за породицу „Кућа радости“ и Удружењу жена „Венера“ је додијељено по 2.000 КМ за пројекте „Подршка дјеци са потешкоћама у развоју“ и „Израда акционог плана за равноправност полова општине Котор Варош за период 2018-2020“.

Тренутно у Центру за породицу има 30 малишана са потешкоћама у развоју и финансијска средства ћемо искористити за набавку дидактичког материјала и одржавање стручних радионица“, истакла је директор Центра за породицу „Кућа радости“ Драгица Кузмић-Тепић.

Удружењу грађана „Змајевац“ за пројекат „Радови на уређењу излетишта Узломац“ одобрено је 1.975 КМ, а Спортско-риболовном друштву „Голубић“ 1.000 КМ за постављање зимовника за пастрмку.