Потписан уговор о реализацији пројекта реконструкције градске водоводне и канализационе мреже

Потписан уговор о реализацији пројекта реконструкције градске водоводне и канализационе мреже


КОТОР ВАРОШ, 29. ДЕЦЕМБРА – Начелник општине Котор Варош Далибор Вучановић и директор предузећа „Приједор путеви“ Раденко Црногорац потписали су уговор о реализацији Пројекта реконструкције и санације градске водоводне мреже и проширење канализационе мреже у општини Котор-Варош.
Начелник општине Котор Варош Далибор Вучановић је нагласио да је ово најзначајнији пројекат у посљедњих 20 година за градско подручје. Старе и дотрајале цијеви ће се замијенити новим, губици воде ће се смањити на минимум, а грађани ће добити квалитетнију воду за пиће.
Укупна вриједност пројекта је 4 милиона КМ. Од тога су 2 милиона КМ кредитних средства, 1.400.000 КМ су грант средства Владе РС, а 600.000 КМ је учешће општине кроз радове које смо завршили у протеклом периоду“, рекао је новинарима Вучановић.
Генерални циљ пројекта је побољшање и унапређење система водоснабдијевања и одвода отпадних вода на подручју општине, те смањење губитака воде у системима.
По ријечима директора предузећа „Приједор путеви“ Раденка Црногорца реализација пројекта се састоји из три дијела.
У првој фази ће бити санирано постојеће извориште, затим ће се приступити санацији градске водоводне мреже, а трећи дио подразумијева довршетак градске канализационе мреже“, истакао је Црногорац.
Он је додао да ће отварањем грађевинске сезоне почети радови на овом пројекту и да је рок извођења 15 мјесеци.
Реконструкција и проширење водоводног и канализационог система на подручју општине ће, свакако, утицати на ефикасно и одрживо кориштење водних ресурса и заштиту ријеке Врбање.