Потпредсједник Суљкановић у посјети Општини Котор Варош

Потпредсједник Суљкановић у посјети Општини Котор Варош


Потпредсједник Републике Српске Енес Суљкановић је истакао да је општина Котор Варош препознатљива у читавој БиХ као локална заједница са најмањом стопом незапослености. Бројне стране компаније су препознале плодно тло за своје инвестиције и отварањем нових погона овај позитиван тренд запошљавања ће се наставити и у овој години.

Руководство општине је спремно да помогне важне пројекте који су кандидовани у мјесним заједницама у којима живе повратници бошњачке националности и домицилно становништво. Неопходно је ријешити проблем телеФонских прикључака и интернета у селу Вечићи код Врбањаца, као и санацију водоводне мреже на подручју града. Поједине азбестне цијеви су дотрајале и њихова замјена је приоритет у наредном периоду.

Потпредсједник Српске данас је са начелником општине Котор Варош Далибором Вучановићем разговарао и о осталим инФраструктурним проблемима, о отварању нових радних мјеста и могућим пројектима које би подржали БиХ и међународна заједница.

Вучановић је рекао да локална власт настоји да створи што боље услове за све грађане, те да је оптимиста када је ријеч о пројектима планираним за ову годину.

“Вјерујемо да ћемо, уз понуђену подршку потпредсједника Српске, ове године реализовати више пројеката. Општина ће разним олакшицама чинити повратак одрживим, а добићемо нова радна мјеста и ријешене комуналне проблеме”, нагласио је Вучановић.

Потпредсједник Суљкановић и начелник Вучановић су се сложили да проблем бошњачке дјеце у Врбањцима треба рјешавати на државном нивоу, односно да се донесе закон на простору читаве БиХ, а не да се проблем, који је присутан у појединим школама, рјешава парцијално.

vijesttttt01-1