Почела Недјеља борбе против туберкулозе


КОТОР ВАРОШ, 16. СЕПТЕМБРА – Подјелом промотивног материјала, активисти которварошке Општинске организације Црвеног крста започели су Недјељу борбе против туберкулозе од које у Котор Варошу болује 17 лица.

У оквиру Недјеље борбе против туберкулозе, која се обиљежава од 14. до 21. септембра под мотом “Знањем сузбијамо туберкулозу”, активисти Црвеног крста продају маркице, а од тако набављених средстава биће купљена храна за најсиромашније суграђане.

Nedjelja borbe protiv tuberkuloze 2

Секретар Општинске организације Црвеног крста Борислав Брборовић рекао је да је циљ активности којима се обиљежава Недјеља борбе против туберкулозе подизање свијести становништва о значају борбе против ове болести, важности превенције и правовременог лијечења.

Током Недјеље борбе против туберкулозе интензивно се ради на омасовљавању подмлатка Црвеног крста, а за ученике ће у оквиру часова разредне наставе бити одржано предавање о превенцији ове болести и начинима њеног лијечења под називом “Туберкулоза је изљечива болест”.

Nedjelja borbe protiv tuberkuloze 3

Недјеља борбе против туберкулозе и осталих плућних болести сврстана је у календару активности Црвеног крста у једну од најзначајних и најстаријих кампања ове организације.