Почело асфалтирање Улице патријарха Павла


КОТОР ВАРОШ, 7. НОВЕМБРА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан обишао је градилиште на Новом Насељу гдје су у току радови на асфалтирању Улице патријарха Павла.

DSCN7267

Начелник Сакан је истакао да је ово једна од капиталних инвестиција планираних буџетом у овој години.

Вриједност радова је 310.000 КМ, а дужина улице која ће бити асфалтирана износи 370 метара. Осим постављања новог асфалта ширине 4,5 метара и нових тротоара ширине 1,5 метара, биће трајно ријешен и проблем оборинске канализације“, рекао је Сакан и додао да је ово једна од најфреквентнијих улица којој гравитира велики број становника.

Према ријечима шефа градилишта Милоша Ждрње данас ће бити асфалтирано 160 метара саобраћајнице, док ће преосталих 110 метара бити асфалтирано током сутрашњег дана.

DSCN7264

Извођач радова је Грађевинско предузеће “Планум” из Теслића, а средства за ову намјену обезбијеђена су одлуком о кредитном задужењу у Програму хитног опоравка од поплава.

Цијели пројекат биће финансиран из кредита Свјетске банке, а општина Котор Варош има обавезу враћања кредита као потписник уговора о подкредиту са Министарством финансија Републике Српске.