Почело которварошко културно љето

Почело которварошко културно љето


КОТОР ВАРОШ, 3. ЈУЛА – Представом „Дружење са глумцем“ у извођењу глумице Народног позоришта РС Раденке Шеве у биоскопској дворани у Котор Варошу синоћ је и званично почела прва позоришна смотра аматерских позоришта „КВАРТ 2015“.

Fotografija-0311
Кроз колажни програм Шева је описала живот глумца како на сцени тако и у приватном животу, односно лоше и добре стране ове професије. Иако иза себе има велики број веома успјешних и запажених позоришних улога, ТВ драма, дјечијих радио и ТВ емисија, ова умјетница се радује новим изазовима.
Одушевљена сам реновираним објектом кино сале у Котор Варошу, као и одазивом публике, којој сам настојала приближити све врлине и мане глумачке професије“, истакла је Шева и нагласила да очекује наставак сарадње са которварошким аматерским драмским позориштем.
Управо су глумци аматери овог позоришта Марина Ђукић-Нарић и Владан Ђурђевић били гости изненађења, а представили су се са кратким исјечком из Чеховљевог комада „Просидба“.
Позоришном манифестацијом „КВАРТ 2015“ званично је почело Которварошко културно љето, чији је организатор ЈУ Центар за културу, спорт и информисање.
Вечерас је на репертоару представа „Ромео и Јулија“, драмске групе ОШ „П.П. Његош“ из Масловара, а смотру ће у суботу 4. јула затворити представа „Анђела“, Аматерског позоришта „Бранислав Нушић“ из Теслића.