Почиње “Варош фест”


КОТОР ВАРОШ, 19. ОКТОБРА – У Котор Варошу вечерас почиње Четврти фестивал омладинских позоришта “Варош фест” током којег ће до 28. октобра наступити више од стотину музичара и младих глумаца из Словеније, Србије и БиХ.

Координатор “Варош феста” Велимир Драгољевић рекао је да ће бити приказано осам представа, а, осим класичних комедија и представа које се баве проблемима савременог друштва, новитет је да ће бити одиграна и једна монодрама..

Фестивал ће у биоскопској сали бити отворен вечерас у у 19.00 часова, уз наступ театра “Харлекин” из Постојне (Словенија).

Фестивал организују Дом културе “Мирослав – Миро Пејовић” из Котор Вароша и Центар за културу, спорт и информисање, а улаз је бесплатан за све представе.

Представу “Са преводом за одрасле” одиграће глумци бањалучког “Дис тетра”, док ће драмски студио “М.А.С.К.Е” из Костајнице извести представу “Палата смијеха”.

Сенад Милановић ће одиграти монодраму “Из три угла”, а Аматерско културно-умјетничко друштво “СУ ЛОЛА” из Суботице (Србија) одиграће представу “Досије контролни”.

Млади глумци домаћег аматерског драмског позоришта “Јован Стерија Поповић” премијерно ће извести представу “Ничим изазвани”.

Дом културе “Мирослав Миро Пејовић” ће у сриједу (24. октобар) обиљежити 10 година рада наступом Бањалучког тамбурашког оркестра.

Четврти “Варош фест” ће затворити Мјешовити ансамбл БиХ представом “Мит о црној краљици”, која ће се спремати током радионица које ће се одвијати паралелно са фестивалом .

Plakat Varos fest-page-001