Почиње прољећна дератизација

Почиње прољећна дератизација


КОТОР ВАРОШ, 22. МАЈА – На подручју општине Котор Варош у понедјељак (27. мај) почиње обавезна прољећна систематска дератизација у циљу превентивне заштите становништва од појаве и ширења заразних болести које преносе глодари.

Дератизацију ће извршити „ДЕЗИНСЕКЦИЈА“ д.о.о. Бијељина, која је овлаштена установа за извођење и надзор над извршеном дератизацијом.

Прољећна дератизација почиње 27. маја (понедјељак) и трајаће до краја маја 2019. године, док ће се јесења дератизација извршити од 01.10 – 10.10.2019. године.

Јавну дератизацију треба извршити у објектима који су власништво Општине Котор Варош и то: Матични уред Крушево Брдо, Матични уред Шипраге, Матични уред Грабовица, Матични уред Ободник, Матични уред Масловаре, Матични уред Липље, Матични уред Врбањци, Матични уред Забрђе, Матични уред Вагани, Објектима Општинске управе Котор Варош , Стадион спортских игара Котор Варош, Корито ријеке Врбање на излазима канализације на 5 локација, а за све остале објекте трошкове дератизације сносе сами корисници.

deratizacija

Да би акција дератизације била што успјешнија моле се грађани да омогуће стручним екипама извођење дератизације, да онемогуће приступ дјеци и домаћим животињама затрованим мамцима, да затровану масу не дирају рукама и да се придржавају упутстава која ће им на терену дати стручне екипе.

Непосредни надзор над извођењем дератизације вршиће санитарна инспекција општине Котор Варош.