Почиње фестивал омладинских позоришта у Котор Варошу


КОТОР ВАРОШ, 28. СЕПТЕМБАР – У организацији Дома културе „Мирослав Миро Пејовић“ из Котор Вароша и Фондације Сцхулер Хелфен Лебен, у периоду од 01. до 08. октобра у которварошкој кино сали биће одржан први Фестивал омладинских позоришта „Варош фест“.

festival
Фестивал ће бити отворен у четвртак са почетком у 19.00 часова уз пригодан музички програм. Комад „То ти је лајф“ одиграће глумци театра „Федра“ из Бугојна, док ће драмски студио „М.А.С.К.Е“ из Костајнице наступити са представом „Породичне приче“. Драмски студио „Даске“ из Лакташа представиће се комадом „Наша деца“.
У оквиру програма Аматерско драмско позориште „Јован Стерија Поповић“ одиграће „Злу жену“. Публика ће уживати и у представи „Шмизле“, коју ће извести глумци Градског казалишта младих из Витеза. Бањалучки ДИС театар одиграће „Пут у Лили Пут“, који је ауторски пројекат Огњена Богдановића. Посљедњи дан фестивала резервисан је за Бањалучко студентско позориште и комад „Коме треба зелена беба“.
Дајана Тепић, један од организатора овог догађаја, каже да је главни циљ фестивала да се млади људи укључе у активности кроз глуму, пјевање, рецитовање и музику.
„И поред сјајних резултата многа аматерска позоришта се гасе због недостатка финансија, тако да смо дошли на идеју да створимо фестивал који би био регионалног карактера и наравно, који би био одржив“, рекла је Тепићева, те додала да ће улаз током трајања фестивала бити бесплатан.