Почиње јесења дератизација


КОТОР ВАРОШ, 18. НОВЕМБРА – На подручју општине Котор Варош у уторак (23. новембар) почиње обавезна јесења систематска дератизација у циљу превентивне заштите становништва од појаве и ширења заразних болести које преносе глодари.

Дератизацију ће извршити „ДЕЗИНСЕКЦИЈА“ д.о.о. Бијељина, која је овлаштена установа за извођење и надзор над извршеном дератизацијом.

Јесења дератизација почиње 23. новембра (уторак) и трајаће до 30. новембра 2021. године.

Јавну дератизацију треба извршити у објектима који су власништво Општине Котор Варош и то: Матични уред Крушево Брдо, Матични уред Шипраге, Матични уред Грабовица, Матични уред Ободник, Матични уред Масловаре, Матични уред Липље, Матични уред Врбањци, Матични уред Забрђе, Матични уред Вагани, Објектима Општинске управе Котор Варош, Стадион спортских игара Котор Варош, Корито ријеке Врбање на излазима канализације на 5 локација, а за све остале објекте трошкове дератизације сносе сами корисници.

Да би акција дератизације била што успјешнија моле се грађани да омогуће стручним екипама извођење дератизације, да онемогуће приступ дјеци и домаћим животињама затрованим мамцима, да затровану масу не дирају рукама и да се придржавају упутстава која ће им на терену дати стручне екипе.

Непосредни надзор над извођењем дератизације вршиће здравствена инспекција општине Котор Варош.