Почиње јесења дератизација


КОТОР ВАРОШ, 11. НОВЕМБРА – На подручју општине Котор Варош у понедјељак /14. новембар/ почиње обавезна јесења систематска дератизација у циљу превентивне заштите становништва од појаве и ширења заразних болести које преносе глодари.

Дератизацију ће извршити фирма „Дезинсекција“ Бијељина, која је овлаштена установа за извођење и надзор над извршеном дератизацијом.

Јесења дератизација трајаће до 21. новембра.

Јавну дератизацију треба извршити у објектима који су власништво општине Котор Варош и то у матичним уредима Крушево Брдо, Шипраге, Грабовица, Ободник, Масловаре, Липље, Врбањци, Забрђе и Вагани, у објектима Општинске управе Котор Варош , Стадион спортских игара Котор Варош, Корито ријеке Врбање на излазима канализације на пет локација, а за све остале објекте трошкове дератизације сносе сами корисници.

Да би акција дератизације била што успјешнија моле се грађани да омогуће стручним екипама извођење дератизације, да онемогуће приступ дјеци и домаћим животињама затрованим мамцима, да затровану масу не дирају рукама и да се придржавају упутстава која ће им на терену дати стручне екипе, саопштено је из Општинске управе.