Представљени циљеви ASIQ пројекта

Представљени циљеви ASIQ пројекта


КОТОР ВАРОШ, 17. НОВЕМБРА – У Котор Варошу је одржана презентација резултата пројекта „Побољшање доступности и приступачности здравствених и социјалних услуга ради побољшања квалитета социјалне укључености за дјецу и младе са сметњама у развоју – ASIQ“, који је својом реализацијом допринио побољшању и проширењу услуга које пружа Ресурсни центар ЈУ „Центар за образовање и васпитање и рехабилитацију слушања и говора“ Бања Лука.

Овај циљ се жели постићи кроз неколико компонената, јер ће пројекат омогућити набавку савремене дијагностичке и медицинске опреме, транспортних возила и побољшање знања и вјештина медицинског особља и социјалних радника.

Штавише, мали прилагодбени радови створиће боље услове и услуге за дјецу као и за социјалне раднике.

“Побољшање доступности и приступачности здравствених и социјалних услуга ради побољшања квалитета социјалне укључености за дјецу и младе са сметњама у развоју – ASIQ ” је пројекат који се финансира и организује кроз ЕУ Интеррег ИПА програм прекограничне сарадње Хрватска-Босна и Херцеговина-Црна Гора 2014-2020.

ЈУ „Центар за образовање и васпитање и рехабилитацију слушања и говора“ Бања Лука се бави образовањем, васпитањем и рехабилитацијом дјеце оштећеног слуха и једина је установа те врсте у Републици Српској.

Поред њих партнери на пројекту су ЈУ Центар „Заштити ме“ Бања Лука, ЈУ ОШ „Воштаница-Задар“ и ЈУ „Ресурсни центар за дјецу и младе Подгорица“, а водећи парнер на пројекту је Градска развојна агенција Бања Лука.

Пројекат траје до 31. децембра 2021. године, а укупна вриједност је 575.122,00 евра.

Презентацији су присуствовали стручна лица из Центра за социјални рад, образовних и предшколских институција, општине Котор Варош и Центра за породицу „Кућа радости“.