Предстаници братских општина посјетили Котор Варош


КОТОР ВАРОШ, 25. АПРИЛА – Свечаном академијом обиљежен је 24. април – Дан општине Котор Варош.

Обиљежавање Дана општине су својим присуством увеличали и представници братских општина Крањ, Параћин и Херцег Ноиви, као и делегација пријатељске општине Жабаљ.

Током дводневног боравка обишли су фабрике обуће „Спортек“ и „Дермал“ и манастир у Липљу. Из Котор Вароша носе лијепе утиске и са поносом истичу да је визија запошљавања и развоја општине основни преудслов њеног развоја.

Пријатељски односи са општином Котор Варош се очитују на плану унапређења институционалног дијалога са циљем подизања нивоа сарадње локалних управа, као и колектива у области спорта и културе“, истакао је предсједник општине Параћин Саша Пауновић.

DSCN6200

Котор Варош је средина која треба да буде примјер многим општинама у Словенији када је у питању запошљавање и визија развоја и са поносом могу рећи да ћемо у наредном периоду интезивирати нашу сарадњу“, нагласио је замјеник градоначелника Крања Борис Веховец.

DSCN6201

Са задовољством могу рећи да је Котор Варош општина која има конкретне резултате у погледу запошљавања и развоја, а чињеница да су престиглои предратни ниво запослености ме посебно радује и мотивише да примјере добре праксе имплементирамо у нашој општини“, рекао је начелник Службе за заједничке послове и информационе системе општине Херцег Нови Синиша Ћурчија.

DSCN6191

Са општином Котор Варош његујемо пријатељске односе и бораљвак у овој локалној заједници ће нам остати у лијепом сјећању“, рекао је предсједник Скупштине општине Жабаљ Радован Чолић.

DSCN6190

Представници братских општина су уручили пригодне поклоне начелнику општине Котор Варош Зденку Сакану, који се захвалио делегацијама братских општина и изразио увјерење да ће сарадња са свима бити настављена на обострано задовољство.