Прикупљено више од 100 доза крви


КОТОР-ВАРОШ, 7. НОВЕМБРА – У акцији добровољног давања крви у Котор-Варошу данас је прикупљено више од 100 доза драгоцјене течности, које ће бити предате Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске.

krv1

Грађани Котор Вароша су и овај пут показали хуманост и масовно се одазвали. У овој општини евидентирано је 400 добровољних давалаца крви, а оно што охрабрује, јесте чињеница да је међу њима све више младих. Прикупљено је 115 доза ове драгоцјене течности и све ће бити предате Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске.

Ову акцију подржали су Општина Котор Варош и бројни привредници. Све је већи одзив нових младих давалаца, што је резултат сталне промоције важности даривања крви коју спроводи Црвени крст Котор Варош. По ријечима Пере Кнежевића, који је педесети пут даровао крв, овакве акције помажу људима чији је живот угрожен.
Крв је лијек који једино човјек може да произведе. Док сам здрав и способан ја ћу са задовољством давати крв, а апеловао бих и на младе да се укључе у овакве акције“, истакао је Кнежевић.
Секретар ОО ЦК Котор Варош Борислав Брборовић је нагласио да би број давалаца ове драгоцјене течности био и већи, али ригорозне контроле љекара и нови европски стандарди који су примијењени данас у Котор Варошу су јасно ставили до знања да само у потпуноцти здрав човјек може дати крв.
Након Угљевика општина Котор Варош је општина са највише евидентираних добровољних давалаца крви, а успјех ове акције може да буде примјер другим срединама у Републици Српској.