Прикупљено 118 доза драгоцјене течности


КОТОР ВАРОШ, 3. ЈУЛА- У акцији добровољног давања крви у Котор Варошу данас је прикупљено 118 доза драгоцјене течности, које ће бити предате Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске.

DSCN3575
Док сам здрав и способан са задовољством ћу давати крв, а апеловао бих и да се млади укључе у овакве акције”, каже Раде Гламочак, који је крв дао јубиларни тридесети пут.
„Крв дајем превасходно због жеље да помогнем неком. Мени је највеће признање кад чујем да је особа којој сам дао крв доброг здравља“, истакао је Зоран Тешић, који је крв дао двадесет пети пут.
Секретар Општинске организације Црвеног крста Борислав Брборовић рекао је да би број давалаца драгоцјене течности био и већи, али су ригорозне контроле љекара и нови европски стандарди, који су примијењени данас у Котор Варошу, јасно ставили до знања да само у потпуности здрав човјек може дати крв.
На ову акцију се одазвало 169 добровољаца, али је њих 118 могло да да крв. И поред чињенице да је школски распуст и да је почела сезона годишњих одмора успјели смо прикупити значајне количине драгоцјене течности“, додао је Брборовић.
Поред Друштва добровољних давалаца крви другу овогодишњу акцију су подржали општина Котор Варош, предузеће „Квимпекс“ и пекара „Традиција“.
Након Угљевика општина Котор Варош има највише евидентираних добровољних давалаца крви.