Прикупљено 158 доза крви


КОТОР ВАРОШ, 3. ЈУЛА – У другој овогодишњој акцији добровољног давања крви у Котор Варошу данас је прикупљено 158 доза драгоцјене течности, које ће бити предате Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске.

Крв је лијек који једино човјек може да произведе. Док сам здрав и способан радо ћу давати крв, а апеловао бих да се и млади укључе у овакве акције”, рекао је Јасмин Варошић, који је крв дао двадесети пут.

Секретар Општинске организације Црвеног крста Борислав Брборовић рекао је да је укупан број давалаца био знатно већи /189/, али су ригорозне контроле љекара и нови европски стандарди јасно ставили до знања да само у потпуности здрава особа може дати крв.

Davanje krvi 4

Акцију под називом “Да попунимо љетне резерве крви” организовала је Општинска организација Црвеног крста Котор Варош, уз подршку општине и неколицине привредника.

У Котор Варошу евидентирано је 550 добровољних давалаца крви, а данас је драгоцјену течност први пут дало дванаест нових добровољних давалаца.

Све већи одзив нових младих давалаца резултат је сталне промоције важности давања крви коју проводи Црвени крст у Котор Варошу“, истакао је предсједник Комисије за анимирање добровољних давалаца крви Црвеног крста Котор Варош Душко Васиљевић.

Davanje krvi 3

Након Угљевика, Котор Варош је општина са највише евидентираних добровољних давалаца крви.