Прилика да грађани постану волонтери Црвеног крста


КОТОР ВАРОШ, 13. МАЈА – Општинска организација Црвеног крста Котор Варош реализује бројне активности у оквиру Недјеље Црвеног крста која се обиљежава од 8. до 15. маја.
DSCN4797

Чланови ове организације по свим школама и на градским улицама продају маркице и дијеле плакате и летке којима указују на значај ове хуманитарне организације у нашем друштву.
Волонтерка которварошке организације Црвеног крста Јелена Марковић је истакла да је обиљежавање Недјеље Црвеног крста прилика да се суграђанима прикажу активности ове организације и да сви заинтересовани постану њени чланови.
Циљ нам је да се што више младих укључи у наше активности како би развили осјећај хуманости и стекли нова знања и вјештине“, рекла је Марковићева.
У уторак 17. маја екипа за пружање прве помоћи учествоваће на регионалном такмичењу из пружања прве помоћи које ће се одржати у Бањалуци, а планиран је и обилазак најугроженијих породица, нарочито старачких домаћинстава.
Овогодишњи мото обиљежавања Недјеље Црвеног крста Републике Српске је „Ми смо чланови Црвеног крста, а ви?“. Промотер акције је бивши прослављени фудбалер Младен Крстајић.