Пријем за добровољне даваоце крви


КОТОР ВАРОШ, 14. ЈУНА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је поводом 14 јуна – Свјетског дана доборовољних давлаца крви организовао пријем за вишеструке даваоце крви и делегацију општинске организације Црвеног крста.

Честитајући свим добровољним даваоцима крви 14. јун – Свјетски дан добровољних давалаца Сакан је поручио да могу бити поносни на чињеницу да су својом хуманошћу уградили дио себе у животе других и омогућили им да исти продуже.

Ваше учешће у акцијама је чин солидарисања са особама чији животи и здравље зависе од довољне количине сигурне крви и крвних компоненти и зато представљате кључни сегмент сваког здравственог система“, нагласио је Сакан уз жељу да увијек буду на путу хуманости чинећи овај свијет здравијим мјестом за живот.

Prijem 2

Начелник Сакан је истакао да ће општинска управа увијек подржати у границама могућности спремност племенитих суграђана да дају драгоцјену течност како би спасили нечији живот.

Предсједник комисије за анимирање добровољног давалаштва крви Црвеног крста Котор Варош Душко Васиљевић се захвалио начелнику пригодним поклоном на досадашњој помоћи и додао да је добровољно давалаштво крви у експанзији захваљујући више од 750 евидентираних добровољних давалаца крви на подручју општине.

Током четири годишње акције прикупи се више од 500 доза драгоцјене течности и по томе смо препознатљиви у Републици Српској“, рекао је Васиљевић.

Predsjednik DDK Vasiljevic i nacelnik Sakan

По ријечима Васиљевића допринос добровољних давалаца крви је немјерљив како за здравствени систем, тако и за Црвени крст као организатора акција добровољног давалаштва крви али и цијелу друштвену заједницу.