Пријем за каратисту Немању Кнежевића


КОТОР-ВАРОШ, 29. ОКТОБРА  – Начелник општине Котор-Варош Далибор Вучановић организовао је данас пријем за каратисту Немању Кнежевића, најбољег спортисту ове општине и освајача бронзане медаље на Свјетском првенству за јуниоре у пољском граду Шчећину.
На недавном такмичењу за узраст од 18 до 21 године, у организацији Свјетске карате федерације, наступило је 157 карате федерација из 57 земаља и више од 1.400 учесника.

Вучановић је изразио задовољство због чињенице да је Кнежевић освајањем бронзане медаље изборио право учешћа на Свјетском сениорском првенству у Рио де Жанеиру наредне године.

Он је истакао да је Кнежевић један од најбољих амбасадора которварошког спорта.

Изузетна ми је част што могу да подржим Немању у његовим амбицијама. Општина ће сносити дио трошкова његовог пута у Бразил. Ово је још један доказ да је инвестиција у младе, првенствено спортисте, инвестиција у будућност“, рекао је Вучановић.

Кнежевић је на Свјетском јуниорском првенству у Шчећину, послије три стартне побједе, стигао до полуфинала, гдје је поражен од представника Велике Британије.

Након што сам савладао такмичара из Велса у првом колу и двојицу домаћих бораца на путу до полуфинала, у борби за финале поражен сам од такмичара из Велике Британије, који је поријеклом из Сарајева и врло добро је разумио моју тактику, што је било пресудно у том мечу“, рекао је Кнежевић.

На такмичењу је репрезентацију Републике Српске представљало девет такмичара, а Кнежевић је остварио највећи успјех освајањем бронзане медаље.

Кнежевић је члан Карате клуба “Ипон” из Котор-Вароша 13 година и ова медаља представља његов највећи успјех у каријери. За његов напредак и све што је остварио у каратеу заслужан је и тренер Бранко Петровић.