Општина Котор Варош у сарадњи са Развојним продрамом Уједињених нација расписује: Јавни позив


Број: 06/4-04-2/15

Датум: 20.02.2015. године

 

 ОПШТИНА КОТОР ВАРОШ У САРАДЊИ СА РАЗВОЈНИМ ПРОГРАМОМ УЈЕДИЊЕНИХ НАЦИЈА РАСПИСУЈЕ

 ЈАВНИ ПОЗИВ ОРГАНИЗАЦИЈАМА ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА/НЕВЛАДИНИМ ОРГАНИЗАЦИЈАМА

ЗА ПРЕДАЈУ ПРИЈЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА

У СКЛОПУ ПРОЈЕКТА ЈАЧАЊЕ ЛОКАЛНЕ ДЕМОКРАТИЈЕ/ДЕМОКРАЦИЈЕ IV – ЛОД IV

КОЈИ ФИНАНСИРА ЕВРОПСКА УНИЈА

Развојни програм Уједињених нација (United Nations Development Programme – UNDP) и дванаест јединица локалне самоуправе (ЈЛС) у Босни и Херцеговини заједнички имплементирају пројекат под називом Јачање локалне демократије/демокрације IV – ЛОД IV.  Пројекат финансира Европска унија из средстава Инструмента за претприступну помоћ (Instrument for Pre-Accession Assistance – IPA) у износу од 2 милиона еура.

Пројекат ЛОД IV и Општина Котор Варош позивају све организације цивилног друштва (ОЦД) / невладине организације (НВО) из Босне и Херцеговине да доставе приједлоге пројеката који су у складу са развојним циљевима Општине Котор Варош, из сљедећих приоритетних области:

  1. Подршка активностима у области заштите и очувања животне средине
  2. Подршка активностима на промоцији културе и очувању традиције
  3. Побољшање квалитета живота угрожених категорија становништва општине укључујући стара и инвалидна лица и лица са посебним потребама
  4. Стварање услова за развој воћарства и сточарства у руралним подручјима

Износи средстава за одобрене пројекте ће бити од 10.000 КМ – 70.000 КМ (конвертибилних марака).

UNDP задржава право да не додијели сва расположива финансијска средства у случају да пројектни приједлози  не задовољавају задане критерије.

 Дужина трајања сваког пројекта може бити од  6  до 11 мјесеци. Изабрани пројекти се требају спровести у периоду  април 2015. –  март 2016. године.

 ПРАВО УЧЕШЋА:

Учешће у овом јавном позиву је отворено, на једнаким основама, за све формално регистроване ОЦД и НВО (удружење или фондација), у складу са важећим законским прописима у Босни и Херцеговини.Све заинтересоване организације цивилног друштва детаљне информације о условима за аплицирање и критеријима за финансирање пројеката могу пронаћи у  смјерницама за апликанте у оквиру јавног позива.

 ПРЕУЗИМАЊЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ:

Документација за пријаву на Јавни позив за Општину Котор Варош се може преузети од 20. фебруара 2015. године, слањем  захтјева са називом заинтересоване организације на адресу електронске поште: registry.ba@undp.org  или лично преузимањем у: Одјељењу за привреду и друштвене дјелатности, Општина Котор Варош, Цара Душана бб, 78220 Котор Варош.

Све потребне  информације и електронска верзија цијелог пакета пријавне документације може се наћи на сљедећим wеб страницама: www.undp.ba , www.ngo.ba  као и на wеб страници Општине Котор Варош www.opstinakotorvaros.com у рубрици захтјеви.

Питања у вези са јавним позивом  се могу поставити путем eлектронске поште registry.ba@undp.org са назнаком за ЛОД IV пројект. Питања  се могу постављати до 16. марта 2015. године. Одговори на питања ће бити достављени у писаној форми унутар 3 радна дана од пријема упита.

Информативни састанак у вези са позивом потенцијалним апликантима за предају приједлога пројеката „Отворени дан“, ће се одржати у Котор Вароши, дана 05. марта 2015. године, у периоду од 12.00 до 14.00  часова у скупштинској сали Општине Котор Варош.

Потенцијални апликанти ће током састанка бити детаљније упознати са позивом, начином пријављивања, критеријима, итд.

ПРЕДАЈА АПЛИКАЦИЈА:

Испуњена апликација (са комплетном захтјеваном документацијом) се мора доставити у три (3) примјерка у штампаној форми и једној електронској копији (ЦД или УСБ) у затвореној коверти препорученом поштом или лично током радних дана (понедјељак – петак), у периоду од 08.00 до 14.00 сати, на сљедећу адресу, са назнаком за ЛОД IV пројект:

Котор Варош:          Протокол, шалтер сала

Општина Котор Варош

Цара Душана бб

78220 Котор Варош

Рок за предају апликација је 20. март 2015. године, до 14.00 часова. Апликације достављене након  наведеног рока бити ће разматране једино у случају  да поштански печат указује на датум слања прије званичног истека рока.

На коверти је потребно назначити назив позива за предају приједлога пројеката, пуно име и адресу апликанта, пуни назив пројекта са назнаком “Не отварати прије званичног отварања”.

О примљеној пошиљци у Општини ће се водити уредна евиденција и издавати потврде о пријему.

Сви апликанти који су предали приједлоге пројеката, који су прихваћени или одбијени, бити ће  обавјештени у писаној форми о одлуци у вези са њиховим приједлогом пројекта у року од 30 дана од дана затварања јавног позива. Резултати ће бити објављени на: www.undp.ba , www.ngo.ba , затим на wеб страници Општине Котор Варош www.opstinakotorvaros.com  као и на огласној плочи Општине.

Организације чији пројекти буду одобрени ће бити дужне да их преведу на енглески језик и доставе донатору прије потписивања уговора.

 НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ

Далибор Вучановић