Рационално користити воду

Рационално користити воду


КОТОР ВАРОШ, 23. ЈУЛА – Због насталих смањења количине питке воде у јавним водоводима усљед сушног периода и опасности по становништво из општинске управе апелују на рационално трошење воде из јавних водовода.
Корисници који воду из градског водовода користе у индустријске сврхе по одобреној дјелатности дужни су крајње рационално исту користити у периоду трајања наредбе потписану од стране Начелника општине.
Забрањује се кориштење воде из јавних водовода на подручју општине Котор Варош за залијевање башта, усјева, травњака, цвијетњака и других отворених површина, аута, тепиха и других прања на отвореном простору, као и свих других ненамјенских трошења воде из водовода.
Наредба ступа на снагу одмах и трајаће док се не обезбиједе потребне залихе воде у јавним водоводима, а свако непоштовање исте санкционисаће се у складу са Одлуком о јавном водоводу.
Задужује се одсјек за инспекцијске послове и комуналну полицију и Одјељење за просторно уређење и стамбено комуналне послове општинске управе Котор Варош да прате провођење мјера из ове Наредбе.