Реконструкција клупске зграде ФК Младост

Реконструкција клупске зграде ФК Младост


КОТОР ВАРОШ, 10. СЕПТЕМБРА  – Након уласка у виши ранг такмичења фудбалски клуб Младост из Котор Вароша је кренуо у реконструкцију службених просторија. С обзиром на име и углед клуба неопходно је реновирати свлачионице и оспособити горњи спрат, како би објекат био у потпуности функционалан.

Захваљујући подршци Министарства породице, омладине и спорта РС и општине Котор Варош урађена је прва фаза реконструкције постојећег објекта. На првом спрату су затворене просторије, које ће бити на услузи удружењима и спортским клубовима, док је у другој фази неопходно урадити фасаду и поставити столарију.
Тренер ФК Младост Бранко Понорац нам је рекао да је паралелно са пласманом у виши ранг такмичења започео пројекат сређивања стадиона. По његовим ријечима прво је уклоњено дрвеће са атлетске стазе, а затим се приступило реконструкцији клупске зграде.
Клупске свлачионице су у потпуности саниране, постављени су нови тушеви, а на горњем спрату су преграђене просторије које ће моћи да користе и други спортски клубови и бројна удружења“, истакао је Понорац.
Ресорно министарство је у сарадњи са општином Котор Варош подржало овај пројекат, јер је од великог значаја за спортисте и спортске клубове који егзистирају у овој локалној заједници. Далибор Вучановић, начелник општине Котор Варош, сматра да је Градски стадион након спортске дворане други по важности спортски објекат у Котор Варошу.
Локална заједница је урадила значајан дио послова, поставили смо заштитне зидове а заједно са Министарством породице, омладине и спорта учествоваћемо у реконструкцији клупске зграде, као и комплекса спортских терена који су у непосредној близини“, истакао је Вучановић.
У фудбалском клубу се надају да ће до почетка другог дијела првенства на располагању имати један нови објекат, који ће задовољавати све критеријуме такмичења у Фудбалском савезу Републике Српске.