Реновирана лабораторија Дома здравља


КОТОР ВАРОШ, 21. МАЈА – У которварошком Дому здравља „Свети Пантелејмон“ почела је са радом нова лабораторија, која је реновирана захваљујући средствима Владе Републике Српске у износу од 250.000 КМ.

Директор Дома здравља „Свети Пантелејмон“ Владимир Бибић је истакао да је приликом прошлогодишње посјете Котор Варошу тадашње премијерке Српске Жељке Цвијановић и министра финансија Зорана Тегелтије договорено да грађевинским радовима буду обухваћени лабораторија и гинекологија.

Laboratorija 1

Уз помоћ Владе РС лабораторија је у потпуности адаптирана, што подразумијева комплетне грађевинске радове. Дом здравља је из властитих средстава купио комплет нову опрему и апарате. Захваљујући овој инвестицији у будућности ћемо имати већу понуду анализа, а нови апарати су гаранција квалитета налаза“, рекао је Бибић.

Према његовим ријечима у наредном периоду радиће се и даље на обнављању опреме и адаптацији објеката.

Послије реконструкције и отварања нове лабораторије радићемо на адаптацији гинекологије, која је смјештена у дотрајалом објекту, а предстоји нам и набавка нове опреме. Реализацијом ових пројеката добићемо репрезентативан објекат на понос свих наших суграђана“, поручио је Бибић.

Laboratorija 3

Он је посебно нагласио да се инвестиције реализују без кредитних задужења и да, упркос великим улагањима, све обавезе према запосленима и држави измирују на вријеме.