Референдум за опозив начелника 30. новембра


КОTОР ВАРОШ, 11. НОВЕМБРА – Одборници нове скупштинске већине, коју чине СДС,ПДП и СДА, већином гласова су донијели одлуку о опозиву начелника општине Далибора Вучановића. Планирано је да се референдум, на ком ће се грађани Котор-Вароша изјаснити о судбини актуелног начелника, одржи 30. новембра.

Из буџетских резерви за ову намјену биће издвојено 25.000 КМ. Одборници СДС-а, ПДП-а и СДА у наставку 17. редовне сједнице Скупштине општине Котор Варош већином гласова разријешили су и предсједника општинског парламента Енису Божичковић, која је кадар СНСД-а. За новог предсједника СО Котор-Варош изабран је Ибрахим Палић (СДА).
Умјесто досадашњег секретара општинског парламента Раденке Славнић на ту функцију је именована Сњежана Јурић (СДС).
Одборници нове скуптшинске већине су именовали Радислава Петрушића за представника државног капитала у КП „Бобас“. Усвојен је извјештај о раду ЈУ Дјечији вртић „Лариса Шугић“, а донијета је и одлука да се изградња кабловске канализације може повјерити заинтересованим привредним субјектима као закуп јавних површина.
У првом дијелу 17. редовне сједнице СО Котор-Варош смијењени су сви начелници општинских одјељења, као и директори јавних предузећа и установа, којима је општина оснивач, а који су кадрови СНСД-а.