Ријешен проблем одвоза смећа у КП „Бобас“


КОТОР ВАРОШ, 2. ФЕБРУАРА – Набавком новог камиона за одвоз смећа са неопходним техничким карактеристикама у которварошком комуналном предузећу „Бобас“ ријешен је један од горућих проблема.

DSCN4199

Вриједност новог специјалног возила је 64.000 КМ, од чега је 70 одсто износа обезбиједио Фонд за заштиту животне средине и енергетску ефикасност РС, док је преостали дио средстава осигурало комунално предузеће „Бобас“.
Вршилац дужности директора КП „Бобас“ Горан Кушљић је рекао за Срну да ће набавка новог камиона, уз два постојећа, умногоме олакшати одвоз смећа на депонију у Рамиће.
У овој години планирамо да поново конкуришемо на јавни позив Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност РС, јер су нам неопходна одређена средства за набавку контејнера за одвојено сакупљање отпада и за набавку опреме за рециклажно двориште“, рекао је Кушљић.
Он је изразио задовољство сарадњом са општинским руководством, као и чињеницом да су овогодишњим буџетом планирана већа средства за јавну хигијену.
Поред нових радних униформи за све раднике успјели смо набавити и резервни електро мотор и пумпу, све у циљу уредног снабдијевања водом, која се редовно контролише и исправна је за пиће“, додао је Кушљић.
Одређене потешкоће постоје у прихрањивању изворишта Бијело поље подземним водама, али ће изградњом бране на ријеци Врбањи и тај проблем бити ријешен.
Приликом данашње посјете КП „Бобас“ начелник општине Котор Варош Далибор Вучановић је истакао да је пројекат изградње рециклажног дворишта, чија је вриједност 160.000 КМ, у завршној фази.
Циљ нам је да и у руралним дијеловима општине проширимо одвоз отпада, а Комунално предузеће „Бобас“ ће смањити трошкове превоза отпада на депонију у Рамиће, док ће, с друге стране, имати финансијску добит продајом сировине“, истакао је Вучановић.
Према његовим ријечима овај пројекат ће подићи свијест грађана о чистој животној средини и побољшању комуналног реда.