Сакан и Кикић разговарали о санацији градског купалишта „Бјелине“

Сакан и Кикић разговарали о санацији градског купалишта „Бјелине“


КОТОР ВАРОШ, 10. ОКТОБРА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и директор ЈП „Воде Републике Српске“ Милан Кикић разговарали су могућностима санације градског купалишта „Бјелине“, које је значајно девастирано након мајских поплава 2014. године.

DSCN7123

Сакан је упознао Кикића о реализацији заједничког пројекта општине Котор Варош и УНДП-а „Осигурање косине обале ријеке Врбање“ у вриједности 146.142,50 КМ, уз учешће општине у износу од 43.842,75 КМ.

У првој фази тог пројекта било би санирано шеталиште уз Градски трг, као и спречавање потенцијалних оштећења усљед поплаве примарног канализационог колектора који се налази испод шеталишта“, нагласио је Сакан и додао да би свака помоћ ЈП „Воде РС“ добродошла у санацији постојећих оштећења на самом купалишту.

Директор ЈП „Воде РС“ Милан Кикић је нагласио да је неопходно да локална управа припреми пројектну документацију након чега ће стручна лица изаћи на терен и утврдити у којој мјери се може помоћи у санацији градског купалишта.

Извођењем пројектних активности осигурала би се обала ријеке Врбање у дужини од 280 метара и заштитило би се од поплаве подручје јединог градског купалишта „Бјелине“ површине 8.500 метара квадратних