Сакан и Пиличић обишли погоне "Сим Техника" и "Дермала"

Сакан и Пиличић обишли погоне “Сим Техника” и “Дермала”


КОТОР ВАРОШ, 11. НОВЕМБРА – Генерални конзул Хрватске у Бањалуци Зоран Пиличић посјетио је данас фабрике машинских производа “Сим техник” и обуће “Дермал”, које запошљавају 1.400 радника и најуспјешнији су домаћи инвеститори у машинској и обућарској индустрији у Котор Варошу.

Велика је ствар опстати у вријеме актуелне пандемије вируса корона, а радује чињеница да радници нису отпуштани, него се у континуитету ради на запошљавању и стварању бољих услова за рад“, рекао је Пиличић.

Piličić u Sim Tehniku 2

Он је навео да се у овим фабрикама ради по европским стандардима и да су оне извозно оријентисане.

Пиличић је изразио задовољство што је на подручју општине Котор Варош у протекле двије године уложено 2.600.000 КМ, захваљујући програму Регионалног стамбеног збрињавања избјеглих и расељених лица и Пројекту реконструкције стамбеног фонда.

Настојаћемо да реализујемо нове пројекте за повратнике и интерно расељене људе свих националности јер је Котор Варош општина са најмањом стопом незапослености и као таква је привлачна за живот“, рекао је Пиличић и додао да ће као рођени Которварошанин настојати да унаприједи сваку сарадњу са општином.

Piličić u Dermalu 2

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан рекао је да је сарадња са представницима хрватског народа на високом нивоу и да је неопходно заједничким снагама рјешавати животне проблеме.

Настојимо стварати једнаке услове за квалитетан друштвени живот на цијелом градском подручју, тако да је наша обавеза да пружимо помоћ у реализацији пројеката који ће додатно подстаћи грађане на још већу партиципацију у друштвеним процесима“, рекао је Сакан.

Piličić u Sim Tehniku 3

Он је изразио наду да ће досадашња успјешна сарадња са Конзулатом Хрватске у Бањалуци бити настављена и побољшана.