Сакан обишао постројења „Механичких конструкција“

Сакан обишао постројења „Механичких конструкција“


КОТОР ВАРОШ, 15. НОВЕМБРА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан обишао је данас постројења „Механичких конструкција“, предузећа које тренутно запошљава 150 радника.

DSCN7316

„Механичке конструкције не само да одржавају, него и проширују производњу, нови производни погон на површини од 5.000 метара квадратних је у поодмаклој фази, а комплетну производњу базирају на извозу за италијанско тржиште”, нагласио је Сакан.

Власник „Механичких конструкција“ Лука Сибио каже да је сарадња са општинским руководством на високом нивоу и да није било административних застоја у погледу добијања и издавања грађевинских дозвола.

„Механичке конструкције“ је фирма за конструкцију компоненти постројења за подизања, машинске обраде и разних сектора за транспорт и помјерање производа за индустрију производње.

DSCN7320

Располажу адекватном опремом за подизање и јаким производним капацитетом, као и специјализованим радницима који планирају план утовара за што бољи транспорт.

Сакан и Сибио су сложни у оцјени да локална заједница има визију и конкретна запошљавања у индустрији, уз нагласак на велики извоз, што би требала да буде оријентација укупне економије Републике Српске.