Сакан одржао састанак са начелницима Јајца, Тешња и Травника


КОТОР ВАРОШ, 3. НОВЕМБРА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан организовао је данас пријем за начелнике Јајца /Един Хозан/, Тешња /Суад Хускић/ и Травника /Кенан Даутовић/, а током разговора је констатовано да је приоритет у раду општинских управа стварање бољих услова за живот свих грађана, а резултат тога требају бити заједничке активности на бољем повезивању обичних људи.

IMG-09e98ae0932441d59e882c3b61e26bb9-V

Сакан је нагласио да је тема састанка била и размјена искустава у раду општинских начелника и тренутни пројекти у општинама.

Разговарали смо о могућностима међусобне сарадње и реализације заједничких пројеката на различитим подручјима, а посебно економском, културном и одрживог развоја, туризма, образовања, спорта и младих, развој институционалне сарадње, кроз размјену искустава, а исказана је спремност за разним видовима сарадње са начелницима општина из Федерације БиХ“, истакао је Сакан.

Заједничка оцјена данашњег састанка је да се међусобно користе примјери добре праксе, који би могли бити од заједничког интереса.