Свечани дефиле которварошких матураната


КОТОР ВАРОШ, 27. МАЈА – У Котор Варошу је вечерас одржан дефиле 38. генерације матураната Средњошколског центра “Никола Тесла”. 3
DSCN4857

Школовање је завршило укупно 167 средњошколаца распоређених у осам одјељења – једно гимназије, једно економске, једно машинске, једно трговачке струке, те по једно одјељење туристичких и трговачких техничара, ауто механичара и кувара.

Директор Средњошколског центра Данијела Костић је рекла да су савремени наставни процес, многобројне ваннаставне активности и пројекти, иновације знања, само неки од услова да успјех ове генерације ученика буде на високом нивоу.

Сви заједно дијелимо радост, понос и срећу због успјеха ученика и испраћамо, како је то већ традиција, још једну генерацију која је оставила снажан печат у богатој историји школе“, истакла је Костићева и пожељела матурантима успјех на полагању пријемних испита на факултетима.

Ова генерација ученика ће остати упамћена по одличним резултатима на ученичким сајмовима предузетништва, као и на регионалним такмичењима из српског језика и математике.

Матуранти су нагласили да ће период у средњој школи памтити по солидарности свих ученика и професора, другарству и стеченом знању које ће јој бити главни адут при упису на факултет.