Свечано отворен нови блок Дома здравља


КОТОР ВАРОШ, 10. СЕПТЕМБРА – Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић, извршни директор фондације “Хајдар Алијев” из Азербејџана Анар Алакбаров, начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и директор Дома здравља “Свети Пантелејмон” Владимир Бибић свечано су отворили новосаграђени модерни здравствени блок Дома здравља.

Ријеч је о објекту који се простире на површини од 850 метара квадратних, а новац за изградњу у износу од 1,5 милиона КМ је обезбиједила фондација “Хајдар Алијев”.

DSCN8431

Извршни директор фондације “Хајдар Алијев” из Азербејџана Анар Алакбаров је рекао новинарима да ће овај објекат имати вишеструку намјену, а уједно ће бити створени услови за бољу медицинску помоћ.

Изградили смо око 500 школа и подржали низ пројеката који се тичу здравствене заштите у свијету, а посебно смо поносни на овај објекат Дома здравља, који ће остати као трајна успомена на сарадњу са пријатељима из Котор Вароша“, истакао је Алакбаров.

DSCN8439

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић је изразио задовољство што је овај пројекат успјешно реализован.

Ријеч је о најозбиљнијим радовима од изградње Дома здравља `Свети Пантелејмон`, након 40 година, прије свега захваљујући донацији пријатеља из Азербејџана која није имала само материјалну вриједност, већ је представљала и симбол пријатељства и подршке становницима Котор Вароша“, нагласио је Иванић.

Управо је на иницијативу господина Иванића фондација из Азербејџана донирала средства за изградњу новог блока Дома здравља, чиме ће бити унапријеђен квалитет рада и услуга медицинског особља.

DSCN8442

Руководство општине Котор Варош је у значајној мјери пружило подршку радовима у кругу Дома здравља.

Свјесни чињенице колики је проблем пацијентима представљао прилазни пут кренуло се у асфалтирање истог и за ту намјену, као и за уређење комплетног круга ове установе, из општинског буџета издвојено је 96.000 КМ.

Ово је један од најважнијих дана за све Которварошане и раднике Дома здравља, а оно што радује је податак да је изградња комплетног објекта окончана у предвиђеном року уз висок ниво квалитета изведених радова“, поручио је Сакан.

Директор которварошког Дома здравља Владимир Бибић је рекао да је ово огледан примјер како се гради инфраструктура која ће користити грађанима и како се заједнички могу урадити крупне ствари.

DSCN8448

Изградњом савременог Дома здравља Котор Варош је добио породичну медицину, хитну помоћ, стоматологију, гинекологију, педијатрију, лабораторију, хигијенско-епидемиолошку заштиту, услуге 10 консултаната за различите области дијагностике и здравствене заштите, као и модерно санитетско возило марке `Мерцедес`“, закључио је Бибић.

Савјетник министра здравља и социјалне заштите Републике Српске Миленко Грујичић је подсјетио да је Влада РС уложила значајна средства за реконструкцију постојећег објекта Дома здравља, чиме су побољшали услове за лијечење 12.308 регистрованих пацијената у девет тимова породичне медицине.

DSCN8443

У знак захвалности за изградњу новог објекта Дома здравља начелник општине Котор Варош Зденко Сакан уручио је извршном директору фондације “Хајдар Алијев” Анарау Алакбарову највише општинско признање, Златну повељу.

Такође, пригодан поклон, умјетничку слику которварошког сликара Бранка Русмира, уручио је директор Дома здравља Владимир Бибић пријатељима из Азербејџана.

Бибић је уручио и захвалницу српском члану Предсједништва БиХ Младену Иванићу у знак захвалности за подршку у изградњи новог блока Дома здравља, објекта на који су Которварошани с правом поносни.

DSCN8432

Поред личности из политичког и јавног живота Котор Вароша, Републике Српске и Босне и Херцеговине свечаном отварању новог блока Дома здравља присуствовали су бројни становници ове локалне заједнице.

У забавном дијелу програма наступио је дјевојачки ансамбл “Жубор”.