Служена божићна литургија

Служена божићна литургија


КОТОР ВАРОШ, 7. ЈАНУАРА – Треба вољети и оне који нас не воле, јер је у томе тајна мира и љубави Божије и тајна побједе, поручио је архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић, који је јутрос служио божићну литургију У Храму Рођења Пресвете Богородице у Котор Варошу.

Данас испраћамо божићни пост у који се улази смирено и скромно да бисмо на достојанствен начин дочекали најрадоснији хришћански празник“, истакао је Нарић у обраћању вјерницима.

Liturgija 1

Он је упутио божићну честитку парохијанима и људима добре воље, пожељевши да празник прославе са породицом и пријатељима у срећи, здрављу и весељу уз традиционални поздрав “Мир Божији – Христос се роди”.

Божићној литургији присуствовао је начелник општине Котор Варош Зденко Сакан који је честитао свештенству Српске православне цркве и суграђанима најрадоснији хришћански празник – Божић.

Liturgija

Божић је прилика да се окупимо у топлини породичног дома, испуњени радошћу рођењем Исуса Христа, љубављу према ближњима и надом за бољу сутрашњицу“, поручио је Сакан.

Божићне литургије служене су и у храмовима у Врбањцима, Ободнику, Масловарама, Грабовици и Шипрагама.

Milenko Narić