Служен молебан у цркви Светога Пророка Илије


КОТОР ВАРОШ, 14. ЈАНУАРА – У Цркви Светога Пророка Илије у Врбањцима код Котор Вароша у поноћ је служен молебан поводом православне Нове године.

IMAG1563

Молебан је служио парох врбањачки Мирко Батар, који је поручио да је пут српскога народа пут истине и живота, те пожелио да слога, мир и јединство преовладавају у Новој години.

За окупљене грађане било је припремљено кувано вино, а за малишане, који су присуствовали молебану, новогодишњи пакетићи.

Захваљујем се представницима Удружења за промоцију и значај спортске рекреације, који су обезбиједили пакетиће за наше најмлађе вјернике, чија је обавеза да баштине традицију доласка на молебан“, истакао је Батар.

Бројни Которварошани дочекали су православну Нову годину код Храма Рођења Пресвете Богородице, у коме је свештенство служило молебан за срећно и успјешно ново љето.

Парох которварошки јереј Живко Илић пожелио је вјерницима да са оптимизмом и јаком вјером уђу у Нову годину, да се поправе и чине добра дјела.

IMAG1550

Илић је позвао све вјернике и људе добре воље да узму учешће у светој литургији и пливању за Часни крст на Богојављење, које ће ове године бити први пут организовано у Котор Варошу.

Већина Которварошана прославила је Нову годину по јулијанском календару у својим домовима, а они млађи су се забављали у клубовима, кафићима и ресторанима.