Снијег успорио саобраћај, путеви проходни


КОТОР ВАРОШ, 14. ДЕЦЕМБРА – Снијег који од јутрос пада на подручју которварошке општине успорио је саобраћај на свим локалним путевима.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан рекао је да су за сада проходни сви локални путеви у долини Врбање и на сјеверним обронцима Влашића, а уколико снијег настави да пада приступиће се чишћењу саобраћајница у складу са листом приоритета.

Надамо се да ће и фирме које одржавају регионалне путеве, као и магистралну саобраћајницу Котор Варош – Теслић, на вријеме реаговати и да проходност тих путева неће бити под упитником”, нагласио је Сакан.

DSCN8688

Он је истакао да су за чишћење локалних саобраћајница ангажоване двије фирме из Котор Вароша, наводећи да је за зимско одржавање локалне путне мреже у сезони 2018/19 планирано 210.000 КМ из општинског буџета.

Фирме које су укључене у чишћење локалних путева набавиле су на вријеме со и абразивни материјал, а имају и сву неопходну механизацију”, истакао је Сакан и додао да се настава несметано одвија у свим школама на подручју општине.

Административна служба Котор Вароша финансира зимско одржавање 400 километара дуге локалне путне мреже.