Султаноглу посјетила Центар за културу


КОТОР ВАРОШ, 12. МАЈА – Помоћница генералног секретара Уједињених нација (УН) за Европу и Заједницу независних држава Џихан Султаноглу посјетила је општину Котор Варош и том приликом обишла реконструисани објекат Центра за културу, који су заједнички реализовали УНДП и општина Котор Варош у оквиру пројекта „Стварање услова за развој културе на подручју општине Котор Варош“.

DSCN3364
Начелник општине Котор Варош Далибор Вучановић је упознао Султаноглу са пројектом обнове кино сале, а затим је презентована пројекција видео филма у којем је на сликовит начин описан значај ове установе за општину Котор Варош.
Желио бих похвалити напоре УНДП-а, а заједничка улагања у овај објекат јасно показују да је сарадња са њима изузетно успјешна на добробит грађана ове општине“, истакао је Вучановић.

DSCN3368
Вриједност ове инвестиције је 470.200 марака. Из буџета општине је издвојено 358.900 марака, док је УНДП БиХ у овом пројекту учествовао са 111.300 марака.
Реализацијом једног оваквог пројекта створени су услови за унапређење друштвеног живота кроз развој и обогаћивање програмских садржаја из области културе током цијеле године и отворене могућности за успостављање сарадње са другим општинама и градовима.
„Организовање културних манифестација, позоришних представа и приказивање играних филмова ће бити знатно лакше у оваквом објекту, а несумњиво да ће велику корист имати и аматерско стваралаштво, културно умјетничка друштва, удружења и појединци који дјелују у области културе“, додао је Вучановић.

Делегација УНДП-а на челу са Џихан Султаноглу обишла је и галеријски простор, а у пригодном културно умјетничком програму гостима су се представили Фолклорни ансамбл Котор Варош и дјевојачки ансамбл „Жубор“.