Традиционално дружење ловаца у Масловарама


КОТОР ВАРОШ, 25. ФЕБРУАРА – Традиционална ловачка вечера у Масловарама код Котор Вароша ове године окупила је око 300 ловаца, међу којима је за најуспјешнијег у прошлој ловној сезони изабран Винко Стојановић.

Стојановић је дугогодишњи члан Ловачког удружења “Јеловка” Мјесне заједнице Масловаре, које је синоћ организовало ловачку вечеру.
28500712_1987589008174041_1357059647_o

За промоцију и популаризацију лова код жена награде су добиле Милојка Богданић и Божана Шебић.

Награђени су и заслужни ловци Обрад и Ђуро Смиљић, Младен Чупић, Марко Јотановић и Милорад Гаврић, те најбоља ловачка секција “Масловаре” и ловна група “Центар Липље”.

Највише признање удружења – златну плакету добили су постхумно Станислав Јотановић и Зоран Станишљевић, а истим признањем награђен је и предсједник Ловачког савеза Републике Српске Саво Минић.

Посебна признања уручена су начелнику општине Котор Варош Зденку Сакану, Стаменку Јотановићу и Муји Зухрићу, а награђени су и најмлађи чланови Сањин Божичковић, Стефан Жупљанин, Милош Товиловић и Сергеј Жупљанин.
28500764_1987588984840710_2136023876_o

Први предсједник и оснивач “Јеловке” Стојан Жупљанин се присутнима јавио из Хага и пожелио да ловаца буде што више, да међу њима не буде подјела, те да воде бригу о безбједности у ловишту.

Предсједник “Јеловке” Слободан Жупљанин одао је признање свима који су у протеклих 28 година допринијели развоју удружења за које је рекао да обавља значајну и одговорну функцију.

“Наше активности прошле године биле су усмјерене на узгој и заштиту дивљачи, тако да можемо рећи да тренутно имамо добро стање у ловишту и референтан број дивљачи. Посебно смо поносни што од ове године имамо формиран и Дамски ловачки клуб”, рекао је Жупљанин и најавио почетак ловне сезоне за 1. април када ће бити одржана и годишња скупштина удружења.

Ловачкој вечери присуствовао је и секретар Ловачког савеза Републике Српске Живојин Лазић.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан пожелио је ловцима добар поглед и много успјеха у узгоју и заштити дивљачи.