Трећи сајам ученичког предузетништва


КОТОР ВАРОШ, 6. МАРТА – У организацији Средњошколског центра „Никола Тесла“ данас је у просторијама ове установе одржан 3. Сајам предузећа за вјежбу, на којем је своје производе презентовало 5 виртуелних предузећа

Ученици економске школе Никола Tесла из Котор Вароша су одржали презентацију и продају свих врста слатких делиција. Ученица Маја Лукић из предузећа „Сан“ истиче да је задовољна данашњом продајом брзе хране и колача.

DSCN3116
Циљ нашег предузећа за вјежбу је да ученици по завршетку школовања лакше дођу до запослења и што једноставније се укључе у савремене привредне токове“, рекла је Лукићева.

Менаџер туристичке агенције „Свемирко“ Јелена Керезовић наглашава да су ученици путујући по свијету обогатили понуду њиховог штанда.
„Ова презентација је организована да би представили нову понуду за путовање у свемир“, додала је Керезовићева.

У предузећу „Натура вита“ су презентовали апарат за цијеђење воћа уз њихов препознатљив мото „Ми не правимо сокове, ми циједимо воће“.

DSCN3108

Најбољи пословни план и ове године су имали ученици предузећа „Слатки гријех“, које се бави производњом и креативном продајом колача. Tруд ових ученика се исплатио јер су већ освајали прва мјеста на сајмовима ученичког предузетништва, гдје су се истакли оригиналном идејом и мотом „Неке грешке су превише слатке да би се поновиле само једном“.
Професор економске групе предмета и идејни творац овог предузећа Ђуро Крчић рекао је да предузећа за вјежбу сарађују на националном тржишту са осталим домаћим предузећима и њиховим сервисним центром и да је овај сајам био одлична припрема за предстојећа такмичења.
Поред економских знања ученици у виртуелном предузећу развијају личне способности и вјештине.