Тријумф Македонаца и Масловарчана на которварошкој Котлићијади


КОТОР ВАРОШ, 22. МАЈА – На купалишту Бјелине у Котор Варошу јуче је одржана традиционална котлићијада на којој је учествовало 89 екипа из Републике Српске, Србије, Мађарске, Македоније, Хрватске, Словеније, Италије и Аустрије.

Најбољу рибљу чорбу припремила је екипа “Вевчани” из Македоније, друга је била екипа група “Хиландар” из Бањалуке, а трећепласирани су били чланови екипe “Крки” из Котор Вароша.

Prvo mjesto Vevčani

Према оцјени жирија, најбољу ловачку чорбу припремили су чланови екипе Мјесна заједница “Масловаре”, друго мјесто припало је екипи Удружења грађана “Петар Кочић” из Сомбора, а треће екипи Удружење грађана “Бурча”.

Члан побједничке екипе Борис Стојановић рекао је да је за освојено прво мјесто заслужна комплетна екипа која је за припрему котлића одабрала провјерено месо уз неколико тајних састојака.

Ово је, без дилеме, најбоље организована котлићијада у региону, а уз то и врло посјећена, што само говори да смо у јакој конкуренцији освојили вриједно прво мјесто“, истакао је Стојановић.

Prvo mjesto Maslovare

Начелник Котор Вароша Зденко Сакан изразио је задовољство због великог броја учесника манифестације која је одржана у на градском купалишту “Бјелине”.

Ово је 14. котлићијада коју организујемо и сваке године је све масовнија. Радује нас присуство великог броја учесника из сусједних градова, али из иностранства, као и чињеница да је у ревијалном дијелу наступило више од десет екипа“, рекао је Сакан.

Drugo mjesto Sombor

Пехаре, дипломе и робне награде најуспјешнијим екипама уручили су начелник општине Зденко Сакан и његов замјеник Младен Тривуновић, те предсједници ловачких удружења са подручја општине и спортско-риболовног друштва “Котор Варош”.

Директор Туристичке организације општине Котор Варош Немања Кнежевић је уручио посебну награду екипи “Столарија Девић”, којој је ово било десето јубиларно учешће на котлићијади.

Kotlićijada 2

Которварошку котлићијаду организовала је општина у сарадњи са Туристичком организацијом Котор Вароша, Ловачким удружењима “Трофеј”, “Узломац”, “Борчићи”, “Јеловка” и спортско-риболовним друштвом “Котор Варош”.