Уручено пет постхумних одликовања

Уручено пет постхумних одликовања


КОТОР ВАРОШ, 17. НОВЕМБРА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан данас је у Котор Варошу уручио пет постхумних одликовања – Медаља заслуга за народ, породицама погинулих бораца Војске Републике Српске са подручја ове општине.

За заслуге стечене у борби против непријатеља и ослобођење Републике Српске одликовани су постхумно Ранко /Ђурађ/ Вучановић, Душан /Ристо/ Милић, Станислав /Миле/ Нарић, Здравко /Саво/ Новаковић и Раденко /Дане/ Поповић.

Сакан је рекао да је предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић поводом Видовдана, крсне славе Војске Републике Српске и поводом 15. септембра, Дана погинулих и несталих Републике Српске, ове године постхумно одликовала 354 погинула борца – Медаљом заслуга за народ, од тога пет из Котор Вароша.

Narić odlikovanje

Он је истакао да су и многи рањени борци у темеље Републике Српске уградили своје дијелове тијела, своју крв, због чега Република Српска данас највећа вриједност и највећа светиња коју се ни на који начин не смије угрозити.

Ово је само један од начина да још једном искажемо своје поштовање и захвалност за жртву коју су погинули борци дали за стварање Републике Српске. Они су за Републику Српску дали оно највише што су могли дати – своје животе“, истакао је Сакан.

Vučanović odlikovanje

Јеленко Вучановић је преузео постхумно признање за оца Ранка, истакавши да је истовремено поносан и тужан.

Поносан сам на свог оца и тужан што сам га прерано изгубио. Ово одликовање ми много значи и желим да се захвалим свим борцима Српске за слободу коју са нам подарили“, поручио је Вучановић.

Milić odlikovanje

Одликовања су породицама уручена у сали Скупштине општине Котор Варош.