Усвојена одлука о кредитном задужењу


КОТОР ВАРОШ, 18. ЈУНА – Скупштина општине Котор Варош усвојила је данас одлуку о кредитном задужењу општине од 5.000.000 КМ.

DSCN8108

Начелник Котор Вароша Зденко Сакан рекао је да кредит не представља у цијелости ново задужење, наводећи да ће 2.338.000 КМ бити утрошено на враћање ранијег кредита подигнутог 2010. године.

Преостали дио средстава у износу од 2.662.000 КМ утрошићемо на финансирање капиталне инвестиције – изградњу зграде локалне управе“, истакао је Сакан и додао да је рок отплате кредита десет година уз грејс период од три године и каматну стопу 4,4 одсто.

Одборници локалног парламента су усвојили одлуку о санацији и модернизацији дионице пута Забрђе – Ново Село и асфалтирању дионице пута према гробљу у насељу Дабовци, као и Одлуку о санацији пјешачке стазе и фекалне канализације на дионици Градски трг – Котор.

DSCN7373

На данашњој сједници усвојени су Програми рада Туристичке организације општине Котор Варош и Агенције за локални економски развој и Одлуке о приступању израде Рагулационих планова “Брегови 1” и “Брегови 2” и изради измјене Регулационих планова “Камена кућа” и “Спортек”.

Скупштина је усвојила консолидовани извјештаје о извршењу буџета општине Котор Варош за период 01.01. – 31.12.2017. године, реализацији Плана имплементације стратегије развоја и капиталних инвестиција општине Котор Варош за прошлу годину.

За вршиоца дужности начелника Одјељења за привреду поново је на 90 дана именован Срђан Ћорић.
Једногласно су усвојени извјештаји о раду Ватрогасног друштва, Центра за културу, спорт и информисање, Центра за социјални рад и Дома здравља “Свети Пантелејмон” са финасијским показатељима.