Усвојен нацрт другог ребаланса буџета


КОТОР ВАРОШ, 22. НОВЕМБРА – Одборници Скупштине општине Котор Варош усвојили су на данашњој сједници нацрт другог ребаланса буџета за ову годину у износу од 14.063.000 КМ.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан рекао је да је други ребаланс буџета предложен због повећања прихода по основу реализације пројеката асфалтирања пута у Новом Селу у дужини од 600 метара и изградње обалоутврде на градском купалишту.

Ријеч је о пројектима које заједнички реализујемо са Министарством за избјегла и расељена лица РС и са Јавним предузећем „Воде Републике Српске“, рекао је Сакан.

За реализацију пројекта „Модернизација пута Ново Село (од моста према депонији) дужина 600 метара, општина Котор Варош“ средства су обезбијеђена у оквиру трансфера јединицама локалне самоуправе за финансирање повратка у Републику Српску, а вриједност инвестиције је 60.000 КМ.

DSCN8657

У току су радови на санацији пјешачке стазе на градском купалишту „Бјелине“ у оквиру пројекта општине Котор Варош и ЈП „Воде Републике Српске“ у вриједности 52.200 КМ.

Скупштина општине Котор Варош је дала негативно мишљење о могућностима доградње бензинске станице и аутопраонице у непосредној близини Основне школе.

Истовремено задужује се Одјељење за просторно уређење и Одсјек за инспекцијске послове да у оквиру својих надлежности преузму све кораке који су неопходни за поништење предметних локацијских услова.

Такође, задужује се начелник општине да од Основне школе „Свети Сава“ и Полицијске станице тражи мишљење о овом питању, а од КП „Бобас“, пословнице „Електрокрајине“ Котор Варош и „М:тел“ Бањалука тражи мишљења и сагласности које су достављали надлежним органима у поступку издавања локацијских услова инвеститора „Нешковић“ а.д.

DSCN8658

СО Котор Варош тражи од Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију да поништи издате локацијске услове, водећи рачуна о безбједности дјеце која похађају највећу основну школу на територији Републике Српске.

Одборници локалног парламента су усвојили и нацрт буџета за 2019. годину у износу од 8.600.000 КМ.

Усвојен је програм утрошка намјенских средстава Ватрогасног друштва за 2018. годину и извјештај о раду ЈУ Дјечији вртић „Лариса Шугић“ за радну 2017/18 годину.